Index Vakbarát Hírportál

Gólfesztivált rendezett a Barcelona az Alavesnél

2017. február 11., szombat 19:17

Az FC Barcelona alaposan beleverte az Alavesbe, hogy ki az úr a háznál. A hatgólos zakót valószínűleg nem felejtik el a hazaiak a Spanyol Kupa május végén rendezett döntőjéig, amikor legközelebb találkoznak a katalánokkal.

Mivel a Barcelona két mérkőzéssel többet játszva is egy pontos hátrányban voltak a bajnokságban a Madriddal szemben, így csak a győzelem volt elfogadható eredmény a középmezőnyhöz tartozó Alaves ellen.

A vendégeknek a 37. percig kellett várniuk az első gólra, majd alig 3 percre rá Neymar góljával lényegében el is dőlt a mérkőzés.

Suarez gólja szép összjáték végén született, bár enyhén lesgyanús volt (0-1).

Aztán az Alaves kapusa és védője valahogy csak odaszerencsétlenkedte a labdát Neymarnak, aki köszönte szépen (0-2).

A második félidőben elmaradt a feltámadás, helyette Messi az 59. percben megsemmisítő köténygólt lőtt az Alaves kapusának (0-3).

A 63. percben a hazaiaknál játszó Alexis egy merész becsúszással megakadályozta, hogy Messi újabb gólt szerezzen, de ez csak azon az áron sikerült, hogy maga rúgta be a labdát a kapuba (0-4).

Alig két perc telt el, és jött Rakitic, aki a tizenhatoson belül elé kerülő labdát szépen beverte a hosszú felső sarokba (0-5).

Alig két perc telt el, és jött Suarez, aki a tizenhatoson belül elé kerülő labdát szépen beverte a kapu közepébe (0-6).

Nyolc perc alatt rúgott négyet a Barca, a középkezdésekre is alig jutott idő.

A meccset ezek után akár le is fújhatta volna a játékvezető, de sajnos nem tette, így a végén még Aleix Vidal elszenvedett egy ritka csúnya sérülést.

Rovatok