Index Vakbarát Hírportál

Kézzel ütött gól és elmaradt kiállítás segítette az Arsenalt

2017. február 11., szombat 16:06

Az angol bajnokság szombat kora délutáni mérkőzésén a dobogós helyezésben reménykedő, sőt titokban talán még a bajnoki címről sem teljesen lemondó Arsenal, a bennmaradásért küzdő Hull City csapatát fogadta.

A vendégek a meccs előtt a 18. helyen, azaz kiesőhelyen álltak, ugyanakkor Marco Silva edző januári érkezése óta csodát tett csapattal. Az Hull az elmúlt négy mérkőzésén a Bournemouth, a Chelsea, a Manchester United és a Liverpool ellen játszott, és szerzett 7 pontot, két győzelemmel és egy döntetlennel, mindössze egy vereség mellett. Wenger csapatának komoly figyelmeztetőjel lehetett, hogy hiába a helyezések közti ordító különbség, a ellenfelük várta jobb formában a meccset.

Amiről sok szépet és jót el lehetne mondani, hullámzó játék, nagy helyzetek, némi dulakodás, szóval minden, ami egy jó angol bajnokihoz kell, csakhogy már megint nem emiatt fogunk emlékezni a meccsre, hanem a játékvezetés miatt.

A 2016-os szezonban a világ legjobb bírójának választott Mark Clattenburg ugyanis két borzasztóan rossz döntéssel segítette az Arsenalt. Az első félidőben szó nélkül megadta Sanches gólját, noha a chilei játékos kézzel ütötte a labdát a kapuba, majd a második félidőben elfelejtette kiállítani a magányosan kitörő Markovicot gólhelyzetben elgázoló Gibbset.

Bár elméletileg lehetne rajta vitatkozni, hogy Sanchez nem szándékosan ütött a labdába, de mivel a felemelt karjáról pattant a kapuba a labda, ez teljesen egyértelműen kezezés volt, bármi is járt közben a fejében. A mérkőzést követően aztán kiderült, hogy Clattenburg és a segítői egyszerűen nem látták, hogy mi történt, a Squawka híre szerint a bíró utólag elnézést kért a Hull játékosaitól.

Sanches 34. percben lőtt gólját ráadásul csak a 90. percben sikerült megtoldania az Arsenalnak egy megnyugtató másodikkal, így a Hull City különösen csalódott lehet a játékvezető tevékenysége miatt.

A sors iróniája, hogy a 2-0-ás végeredményt beállító találat egy olyan büntetőből született, ami előtt Sam Clucas kézzel hárított egy kapuba tartó fejest, amiért ki is állították. Azaz a Hull City kárára sikerült mind a kezezést észrevenni, mind a jogos piros lapot kiosztani Clattenburgnek.

Sanches gólja kapcsán persze a teljes helyi sportsajtó elkezdett ismét kórusban videobírózni, ami teljesen érthető, bár az angol játékvezetők teljesítményét figyelve náluk valószínűleg még a videó is hülye lenne.

Rovatok