Index Vakbarát Hírportál

Dárdai felmérgelte magát

2017. február 13., hétfő 11:03

A Hertha a múlt héten két vereséget szenvedett, szerdán a Dortmund ejtette ki a Német Kupából, szombaton a Schalke győzte le 2-0-ra a bajnokságban. Dárdai Pál edző nem ez utóbbi eredményén, hanem a mutatott játékon akadt ki.

„Az első félidő rossz volt, húszszázalékos labdabirtoklás, ez az itteni korai időszakomra emlékeztetett. Ez így nem működik, és ez az, ami bosszússá tesz" – idézte Dárdait a Bild.

Az edző 2015-ben a kiesés közelében lévő, nem túl jó játékosállományú Herthát rakta össze szigorú munkával jól teljesítő csapattá. A Schalke elleni bajnokin azonban visszatértek a rossz minták, sem a védekezés, sem a támadás nem működött.

Most az analízis és a javítás következik, nehogy ebbe az állapotba ragadjon bele a csapat. „Ellenőríznünk kell. Még egyszer megmutatni, hogy mi volt a rossz, és mi nem fordulhat elő újra. Ez érezniük kell a játékosoknak. A srácok a határon voltak, és ehhez jött még a fáradtság. Még nem szabadultunk fel, és aztán a Schalke összetört minket. Elég szar út volt" – mondta az edző.

A Hertha pedig mindent megtett a pihenésért, a kupameccs után Dortmundból vissza sem mentek Berlinbe. Szombatig Bochumban készültek.

„Most keményen kell dolgoznunk, és nem szabad elveszítenünk a nyugalmunkat. De több gólt kell lőnünk. Az egyetlen pozitív dolog, amit elmondhatunk, hogy idegenben volt néhány kihagyhatatlan helyzetünk."

Rovatok