Index Vakbarát Hírportál

Mégis otthon játszhat az Újpest tavasszal?

2017. február 14., kedd 18:10

Őze István klubelnök szerint az UTE lemondott a Szusza Ferenc Stadion fejépületének használatáról, és megkezdődött a tárgyalás az újpesti futballcsapatot működtető gazdasági társaság és a stadion vagyonkezelője és üzemeltetője, a Nemzeti Sportközpontok között.

"Az anyaegyesület a szurkolók érdekében mondott le a fejépület használatáról, hogy a csapat tavasszal már valóban hazai pályán fogadhassa ellenfeleit, így például legközelebb március 4-én az ősi rivális Ferencvárost" - mondta az MTI-nek.

Az UTE megállapodást kötött a magyar szövetséggel, hogy vállalja a stadion biztonsági rendszerének helyretételét és pótlását 7,4 millió forint értékben, hogy a szerdai pályabejáráson az MLSZ illetékesei élvonalbeli mérkőzések rendezésére alkalmasnak találják a létesítményt.

Gyarmati Eszter, az Újpest FC ügyvezetője korábban az M4 Sport Sport7fő című adásában még arról beszélt, hogy az UTE-val egyelőre nem sikerült megállapodni a hosszú távú használatról. 

Az Újpest FC ősszel eleinte a Vasas Illovszky Stadionjában játszotta hazai mérkőzéseit, aztán az angyalföldiek stadionját is elkezdték felújítani, így tavaly az utolsó meccsein Kecskeméten fogadta ellenfeleit. Ha a kft.-nek sikerül megállapodnia az NSK-val, akkor tavasszal már ismét saját otthonában játszhat. A Szusza Ferenc Stadion emellett a Vasas hazai találkozóinak is otthont ad majd, ha az MLSZ szerdán alkalmasnak találja a létesítményt NB I-es meccsek rendezésére.

Rovatok