Index Vakbarát Hírportál

Guardiola imája sem segített Jesuson

2017. február 14., kedd 14:28 | aznap frissítve

Gabriel Jesust, a Manchester City alig 19 éves brazil csatárát a hétfő esti, Bournemouth elleni angol bajnoki 15. percében kellett lecserélni sérülés miatt. Az első hírek szerint Pep Guardiola még reménykedett benne, hogy a manchesteri karrierjét fantasztikusan kezdő, első négy meccsén 3 gólt szerző játékosát nem veszíti el hosszú időre. Sajnos azonban a később elvégzett vizsgálatok egy lényegesen rosszabb forgatókönyvet mutattak.

Egybehangzó sajtóhírek szerint kiderült, hogy a játékos lábközépcsont-törést szenvedett, ami a legjobb esetben is legalább két-három hónap kihagyást jelent. Azaz Gabriel Jesus jó esetben is csak valamikor május elején-közepén, a bajnokság utolsó fordulóiban állhat legközelebb edzője rendelkezésére, de ennél sokkal valószínűbb, hogy ebben a szezonban már nem léphet pályára.

Az ifjú csatár kiesése komoly veszteség a Citynek. A játékost Guardiola még a nyáron szerződtette, de a megállapodás értelmében a klubváltással egészen januárig várni kellett. Amikor Gabriel Jesus végre megérkezett, egyből óriása hatása volt a csapat játékára. Nem csoda, hogy a Bournemouth elleni mérkőzés után edzője azt nyilatkozta a Jesus állapotáról kérdező újságíróknak:

Remélhetőleg – én ezért fogok imádkozni ma este – nem komoly sérülése.

Rovatok