Index Vakbarát Hírportál

Hová is léphetne tovább a csúcsról, ha nem Szaúd Arábiába

2017. február 16., csütörtök 17:54

Az angol bajnokság helyett a jövőben Szaúd-Arábiában fog dolgozni Mark Clattenburg, akit a tavalyi év legjobb játékvezetőjének választott a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS.

Távozását - az MTI híre szerint - az angol játékvezetői testület csütörtökön jelentette be, ám arra nem tért ki, milyen szerepkörben fog tevékenykedni a 41 éves bíró a közel-keleti országban. 

Clattenburg fújta a sípot többek között a tavalyi Európa-bajnoki döntőben és a Bajnokok Ligája fináléjában, valamint ő vezette a 2012-es londoni olimpia férfi tornájának döntőjét is.

A játékvezető olyannyira büszke volt erre a két tavalyi fináléra, hogy magára tetováltatta a két emblémát. Szerinte ebben semmi kivetnivaló nincs, ő kifejezetten büszke rá.

Azt már decemberben jelezte, hogy szívesen vállalna munkát a szigetországon kívül. Az még nem vált hivatalossá, mikortól dolgozik új állomáshelyén.

Az AP jelentésében megjegyezte, hogy Szaúd-Arábiában a játékvezetői testületet eddig a korábban szintén a Premier League-ben dolgozó Howard Webb irányította.

A botrányosra sikeredett 2010-es vb-döntő bírója azonban a múlt hét óta már az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) segíti a videotechnológia fejlesztését.

Rovatok