Index Vakbarát Hírportál

Ötödosztályú kiscsapat csinált csodát az FA-kupában

2017. február 18., szombat 15:53

Az angol ötödosztályt vezető Lincoln City egy 89. percben szerzett góllal ejtette ki az FA-kupából a Premier League-középcsapat Burnleyt, és ezzel bejutottak a kupasorozat negyeddöntőjébe. Biztosan ők lesznek a legalacsonyabb osztályú csapat a legjobb nyolcban.

A meccs nem volt valami nagy szám, de aztán a vendég kiscsapat 0-0-s állásnál az őt elkísérő több ezer szurkolója előtt végezhetett el szögletet, amit Luke Waterfall fejelt vissza a kapu elé. Többen is toporogtak az ötösön belül, de végül Sean Raggett tudta ráfejelni a labdát, amit már csak a gólvonal mögül szedtek ki a hazaiak. 

A hátralévő perceket már kihúzta az ötödosztályú Lincoln City, 1-0-ra nyertek idegenben, és az is jelzi a bravúrjukat, hogy 103 éve nem jutott be a negyeddöntőbe olyan csapat, ami nem az első négy osztályban szerepel. 

A lefújás után még sokáig ünnepeltek a Lincoln játékosai a pályán. "Gyerekként ilyesmiről álmodik a gyerek. Nagy harcot vívtunk egy Premier League-ben szereplő csapattal, és most már biztosak vagyunk benne, hogy bárkit meg tudnánk verni" - nyilatkozata a Lincoln-csatár Matt Rhead. 

Az sem volt semmi, ahogy eddig eljutottak: október óta két másodosztályú és egy harmadosztályú ellenfelet ejtettek ki. 

Kiesett egy másik PL-klub is alacsonyabb osztályú ellenfél ellen: a Millwall a Leicester Cityt győzte le 1-0-ra, pedig majdnem a teljes második félidőben emberhátrányban játszotta le. A Middlesbrough 3-2-re verte az Oxford Unitedet, míg a Manchester City csak 0-0-ra volt jó a Huddersfield Town otthonában. A Chelsea is továbbjutott: a Wolverhampton otthonában nyertek Pedro és Diego Costa góljával 2-0-ra. 

Rovatok