Index Vakbarát Hírportál

Inkább nem bünteti a Fradi-edzőt az MLSZ

2017. február 21., kedd 16:05

A Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli bizottsága hatályon kívül helyezte Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzőjének büntetését, írja az MTI.

Az eset azért különös, mert a fegyelmi bizottság január 19-én kétmillió forintos bírságot szabott ki a német trénerre, aki az akkori ítélet szerint a 2016. november 19-i, Vasas elleni és a december 10-i, MTK elleni "bajnoki mérkőzéseket követően a különböző médiumoknak adott nyilatkozataiban az MLSZ vonatkozásában olyan tényre közvetlenül utaló kifejezéseket használt, amelyek alkalmasak arra, hogy az MLSZ működésével kapcsolatban a bizalmat megingassák".

És az MLSZ eddig nem tűrte, ha a nézőtéren vagy bármely klub részéről nem tetsző kifejezéseket hallott.

Az FTC szerint azonban Thomas Doll semmi ilyet nem mondott, vagy tett, a szövetséget szóba sem hozta, kizárólag játékvezetéssel szembeni kritikákat fogalmazott meg, ezért fellebbeztek a döntés ellen. Az MLSZ azonban most nem azt mondja, hogy tényleg nem mondott ilyet Doll, hanem eljárási hibákra hivatkoznak, ezért új eljárást rendeltek el.

Idevág, hogy az MLSZ és a Ferencváros közötti megromlott kapcsolat akkor ért a mélypontra, amikor az MLSZ a Ferencváros-Honvéd meccs negyedik játékvezetője egy diktafont rakott ki a ferencvárosiak kispadja mellé. Legalábbis a Ferencváros vezetéséhez közeli Fradifigyelő blog fényképes beszámolójának tanúsága szerint.

Rovatok