Index Vakbarát Hírportál

13 év, 160 nyeretlen meccs szenvedésének vetnének véget

2017. február 22., szerda 11:25

Joggal pályázik a világ legszomorúbb összecsapása címére a ma kora este, 18.30-tól kezdődő San Marino-Andorra barátságos meccs, a két csapat ugyanis

összesen 160 nyeretlen meccs után találkozik egymással.

Ezzel persze óriásira növelték az esélyüket arra, hogy 2004 után újra győzelmet ünnepelhessenek, de az igazi dráma az lenne, ha ikszelne egymással a két miniállam válogatottja, és újabb jó tízéves nyeretlen széria elé néznének.

A meccset a vendég Andorra várja rosszabb szériában, ők 80 vereséggel és 6 döntetlennel érkeznek majd, a házigazda San Marino egy fél fokkal jobb, ők csak 73 vereséget szedtek össze az elmúlt 13 évben, igaz, ez idő alatt csak egy döntetlent szereztek – azt 2014-ben, Észtország ellen. Nem véletlen, hogy Redditen el is nevezték L Clásicónak (a Barcelona-Real Madrid El Clásicójának mintájára, az L betűvel a vereségre utalva)

Együtt egyébként összesen négy győzelme van a két válogatottnak 277 meccsen, és 2004 (a két csapat legutóbbi győzelme) óta csak 60 gólt szereztek 985 kapott mellett.

Andorra 86 meccses nyeretlen szériája egyébként a legrosszabb az összes FIFA-válogatott között, de ennek ellenére nem ők állnak a legrosszabb helyen a FIFA világranglistáján: A 202. San Marino és a 203. Andorra mögött jön még a Brit Virgin-szigetek válogatottja, illetve hét pont nélkül álló csapat is.

Utoljára San Marino és Andorra is 1-0-ra tudott nyerni, előbbi Liechtensteint, utóbbi Macedóniát győzte le. 13 év várakozás után talán az egyikük újra ünnepelhet. A két csapat még sosem játszott egymással.

Rovatok