Index Vakbarát Hírportál

Ibrahimovic a hős, megvan Mourinho első kupája a Unitednél

2017. február 26., vasárnap 19:33

Még március sincs, de az angoloknál máris lement az első döntő: a Manchester United és a Southampton találkozott a ligakupa döntőjében. José Mourinho csapata volt persze az esélyesebb, az első gólt mégis a Southampton szerezte – igaz, Manolo Gabbiadini találatát tévesen les miatt érvénytelenítették.

Ez viszont megadta az alaphangot a meccsnek, és egészen a lefújásig őrült rohanás következett. Részben annak is, hogy a Manchester United elég korán villant, és a karrierje 21. kupadöntőjét játszó Zlatan Ibrahimovic hatalmas  szabadrúgásgóljával vezetést szereztek. A svéd gólja után az a Jesse Lingard talált be, aki a legutóbbi három Wembley-ben játszott meccsén gólt lőtt a United játékosaként.

Hiába húzott el 2-0-ra a United, a Southampton nem adta fel, és az első félidő végét, no meg a második elejét rettenetesen megnyomva Gabbiadini duplájával kiegyenlített. Az első Soton-gól még a szünet előtt jött, de a félidő sem törte meg a lendületüket.

Újabb gól viszont sokáig nem esett. A hajrában úgy tűnt, hogy az egyre több helyzetet kidolgozó Southampton bírja a végét, de aztán jött újra Ibrahimovic, aki a 87. percben nagyon üresen maradt egy fejesnél, és eldöntötte a meccset.

Ibrahomovic ezzel 21. kupadöntőből 18-at megnyert, 11-en gólt is szerzett. José Mourinho pedig megszerezte az első trófeáját a Manchester United vezetőedzőjeként. Ezzel ő lett a klub – elég sikeres – történetében az első edző, aki az első évében trófeát nyert a szuperkupával felérő Community/Charity Shield kivételével.

Eredmény, angol ligakupa-döntő

Manchester United-Southampton 3-2 (2-1)

Rovatok