Index Vakbarát Hírportál

40 ezren tapsolták a visszatérő frankfurti csapatkapitányt

2017. március 1., szerda 09:32

285 nap után tért vissza a futballpályára az Eintracht Frankfurt védője, Marco Russ kedd este. Igaz csak a 92. percben kapta meg a lehetőséget, de ez is óriási dolog az életében.

Nem szokásos sérülést miatt hagyott ki ugyanis ennyi időt, hanem eközben legyőzte a rákot.

A 31 éves hátvéd tavaly májusban a Nürnberg elleni osztályozón volt utoljára a csapatban – ő volt a csapatkapitány -, akkor egy öngól került a neve mellé. A visszavágón a frankfurtiak kiharcolták a bentmaradást, Russ azt a meccset már csak a kórházból követhette.

A betegsége egy átlagos doppingellenőrzésnél derült ki, szokatlanul magas volt a tesztoszteronszintje.

A tumor eltávolítása és a kemoterápiás kezelések után rendbe jött, Niko Kovac vezetőedző pedig a Bielefeld elleni kupameccsen már csereként beállította. A másodosztályú csapatot 1-0-ra verték, ezzel a négy közé kerültek.

A Frankfurt most hatodik a Bundesligában, és jó eséllyel harcol a nemzetközi kupát érő helyekért. Mostantól várhatóan Russ is ott lesz a keretben.

„Érzelmekkel teli pillanat volt, amikor újra ott álltam a vonal mellett a pálya szélén. Egész nap nagyon izgultam, de ez egycsapásra elmúlt, amikor bekapcsolódtam a játékba. Nem volt már sok hátra, de nekem nagyon felemelő volt. Hosszú és nehéz időszak ért véget.”

A közönség felállva tapsolta.

Russt felállva tapsolják

Rovatok