Index Vakbarát Hírportál

Miért kapott realos ajándékokat a Villarreal-Real bírója?

2017. március 1., szerda 12:48

Napok óta áll a bál a spanyol sajtóban amiatt, hogy a hétvégi Villarreal-Real Madridot vezető Gil Manzano bíró a második félidőben nagylelkűen adott tizenegyest a Realnak, majd a mérkőzés után egy megpakolt realos ajándéktáskával hagyta el a stadiont.

De nemcsak ő kapott pakkot a madridiaktól, hanem az asszisztensek is, úgyhogy rögtön beindult a találgatás, hogy a bíró biztosan túl jó kapcsolatot ápol a Reallal, vagy csak meghálálták neki a szívességet. 

A Villarreal elnöke a 3-2-es vereség után megjegyezte, hogy az ilyen ajándékozás nem helyén való, ugyanakkor a bírók munkájában teljesen megbíznak. A spanyol szövetségi játékvezetői bizottsága a történtek után közölte, hogy a táskában kizárólag a szokásos reklámajándékok voltak: tollak, kitűzők kulcstartók és hasonlók. Manzano csak annyit mondott, hogy ilyenkor szokták megkapni a kluboktól azokat az XXXL-es mezeket vagy pólókat, amiket nem tudnak eladni. 

A nagy ajándékmizéria után a Marca világított rá, hogy ez egy bevett szokás a spanyol a bajnokságban, és össze is szedték, hogy a klubok milyen csomagokkal szokták meglepni a játékvezetői stábokat. Nézzük az érdekesebbeket: 

Rovatok