Index Vakbarát Hírportál

Bekeményítenek az orosz futball-vb-re

2017. március 2., csütörtök 18:06

Különleges azonosító kártyára lesz szükségük a szurkolóknak a helyszíni meccsekhez a jövő évi oroszországi futball-világbajnokságon, valamint az idei Konföderációs Kupán.

A FIFA szerint a futballhuliganizmus visszaszorítása érdekében előírt szurkolói kártya tartalmazza majd a szurkoló fényképét, személyes adatait, így az országba való belépésnél vízumként is használható lesz.  "Biztosak lehetünk benne, hogy ezek a tornák a labdarúgás fesztiváljai lesznek, ahol nincs helyük azoknak, akik nem a sportot, nem a játékot támogatják" - mondta Colin Smith, a FIFA versenyigazgatója.

A tavalyi franciaországi Európa-bajnokságon orosz szurkolók angol drukkerekkel csaptak össze a két ország válogatottjainak csoportmérkőzése előtt Marseille-ben, ezért a UEFA felfüggesztett eltiltással, valamint 150 ezer eurós (46,2 millió forintos) pénzbüntetéssel sújtotta az orosz szövetséget.

A Konföderációs Kupa mérkőzéseit a 11 vb-helyszín közül négyen - Moszkvában, Szentpéterváron, Szocsiban és Kazanyban - rendezik június 17. és július 2. között. 

(MTI)

Rovatok