Index Vakbarát Hírportál

Külön jegyet vezet be túlsúlyosoknak a FIFA

2017. március 2., csütörtök 15:59

A nemzetközi szövetség bejelentette, hogy új jegyet vezet be a speciális igényű nézők kiszolgálására. A jegyet csak azok vehetik igénybe, akiknek testtömeg-indexe meghaladja a FIFA által meghatározott mértéket.

A túlsúlyosaknak szóló belépőket  – avagy a pc-korszak lezárultával: kövérjegyeket – a 2017-es, oroszországi Konföderációs kupa mérkőzéseire lehet először megvásárolni. A belépők hasonlóképpen speciális jegynek számítanak, mint a mozgásukban korlátozott, illetve más fogyatékossággal élők számára fenntartott belépők.

Aki igénybe szeretné venni a lehetőséget, annak orvosi papírral kell igazolnia, hogy testömeg-indexe meghaladja a 35 kg/m2 értéket, azaz kilogrammban kifejezett  testsúlya, elosztva a méterben kifejezett testmagasságának négyzetével meghaladja a 35-öt. Ehhez egy 180 centis embernek legalább 114 kilóra kell híznia, cserébe a jeggyel nagyobb hely, és extra széles ülés jár. Csábító, de csak ezért nem érdemes felszedni 30 kilót senkinek, különösen, mert a jegyek száma erősen korlátozott.

A kezdeményezést egyelőre kísérleti jelleggel teszteli a nemzetközi szövetség, ha beválik, akkor a 2018-as oroszországi világbajnokságra is kiadnak majd ilyen jegyeket.

Rovatok