Index Vakbarát Hírportál

Na, akkor most ki volt a nagyobb: Luis Enrique vagy Guardiola?

2017. március 2., csütörtök 08:48

A Barcelona edzője,  csapata 6-1-es szerda esti sikere után - hazai pályán verték a kiesés ellen küzdő Gijont - bejelentette, hogy a szezon után elhagyja a klubot.

Három idényt húzott le a kispadon, érdemes visszanézni, hogyan alakult az összevetésük Guardiolával. Utóbbi négy teljes szezonban volt a vezetőedző, ezért az első két év eredményei alapján kézenfekvő az összehasonlítás. 

Egyiküknek sem volt könnyű dolga, mert a Real kispadján mindig sztáredző volt, előbb Mourinho majd Ancelotti. Enrique-nek talán azért lehetett nehezebb a sikerek elérése, mert megjelent Simeone és az Atletico Madrid.

Mivel még van esélye a katalánoknak a hazai bajnoki cím megvédésére, vezetik egy ponttal a ligát, de a Real eggyel kevesebbet játszott, bár Vigóban nem lesz könnyű nyernie.

Ha meglesz ez a trófea, akkor Enrique triplája sikerülhet, és befogja a nagy elődöt.

A kupában döntősök a katalánok, az Alaves lesz a riválisuk, vagyis hozható a meccs, ott is triplázhat Enrique, amivel felülmúlja Guardiolát.

Amiben nem valószínű, hogy behozza, az a BL, miután egy sima négyessel jöttek el Párizsból, és nincs sok esély a nyolc közé jutásra a következő heti visszavágón.

Borítókép: Shaun Botterill/Getty Images

Rovatok