Index Vakbarát Hírportál

Világbajnokok között Nikolics egy érdekes rangsorban

2017. március 4., szombat 10:49

Szombat este a felkészülési meccsek után már bajnokin is pályára lép Nikolics Nemanja, a magyar válogatott csatára, aki a télen igazolt a Chicago Fire-hoz.

Az érkezése megmozgatta a fogadóirodákat is, szerintük a hatodik legesélyesebb a gólkirályi címre. A lista első helyén a világbajnok spanyol, David Villa áll, a Legiától a tengerentúlra szegődő játékos Altidore-ral áll holtversenyben. Ő a Sunderlandtől igazolt az MLS-be.

Nikolics 16-szoros pénzt hoz - Villa csak hatszorost -, ha ő szerzi a legtöbb gólt, a szintén világbajnok brazil Kaká 33-szorosat, Dempsey 40-szereset.

"A Chicago építkezik, hosszú távon nagy céljai vannak. Egy ilyen folyamat nem megy egyik napról a másikra, ez volt a szakmai stáb első igazi átigazolási időszaka és előszezonja. Több kulcspozícióba is új játékos érkezett, de aki figyelte a felkészülést, látta, hogy egyre inkább összeértünk. A Toronto ellen sokszor látszott, mit akarunk játszani, visszaköszöntek az edzésen gyakorolt elemek. Szeretnénk a rájátszásba jutni, és otthon látványos támadófocit hozni" - magyarázta hivatalos Facebook oldalán.

Nikolics a 23-as számot választotta, ha már Chicagóban van, és a kosaras legenda Michael Jordan is ezt viselte.

Az első meccs a Columbus ellen lesz idegenben, nem az előző szezonban utolsó helyen végző Chicago az esélyes, de bízik, hogy egy ütős csapatot rak össze Veljko Paunovic edző, akinek a stílusát Dárdai Páléhoz hasonlította.

Rovatok