Index Vakbarát Hírportál

A Napoli megverte a Romát, Mertens kutyaként ünnepelt

2017. március 4., szombat 19:01 | aznap frissítve

A Napoli nyerte az olasz bajnokság szombati rangadóját a hazai pályán játszó AS Roma ellen. A Juventus üldözőinek csatájában a címvédő kedvére való eredmény született, a harmadik helyen álló Napoli fontos pontokat vett el a második helyezettől, a fővárosiak hátránya a fordulót követően akár 10 pontosra is hízhat az első helyen álló torinóiak mögött.

A Napoli az egész szezonban őrületes formában focizó Dries Mertens két góljával került előnybe, az 50. percben már kettővel mentek a vendégek.

0-1 (26'):

 0-2 (50'):

Hiába voltak a Romának helyzetei, sőt Szalah még a kapufát is eltalálta, a szépítés csak a 89. percben jött össze Kevin Strootman révén, egyenlíteni pedig már nem sikerült.

Utóbbiban oroszlánrésze volt Pepe Reinának, a Napoli spanyol kapusának, aki az utolsó pillanatokban hatalmasat védve a lécre tolta Perotti megpattanó lövését.

Mertens a góljai mellett – immár 18 bajnokin 18 gólnál jár(!) – az első találatánál megtekinthető gólörömével is magára irányította a figyelmet. A belga a legendás nigériai játékos, Finidi George 1994-es világbajnokságon bemutatott klasszikusát idézte fel, aki a görögöknek lőtt gólját követően egy vizelő kutyát imitálva megjelölte a szögletzászlót (képletesen).

Olasz bajnokság

27. forduló

Szombati mérkőzések:

Milan–Chievo

Rovatok