Index Vakbarát Hírportál

Az Arsenal-tulaj Henryra cserélné Wengert

2017. március 6., hétfő 14:22

Ismerős nevet szeretne az Arsenal tulajdonosa a klub élére abban az esetben, ha a 67 éves Arséne Wenger úgy döntene, nem marad a londoni csapatnál a nyáron lejáró szerződése után. A tulajdonos Stan Kroenke fia, Josh, aki 2013 óta ott van a klub igazgatói tanácsában is, ugyanis elárulta, hogy ha váltásra kerülne sor, legszívesebben Thierry Henrynak kínálnák fel a vezetőedzői posztot.

Josh Kroenke és Henry régóta jóban vannak, ráadásul a 39 éves francia nyárig minden bizonnyal megszerzi az UEFA Pro minősítésű edzői papírját, vagyis gond nélkül vállalhatná el az állást. Henry a mai napig az Arsenal történetének legeredményesebb játékosa 228 góllal, ráadásul játékosként olyan edzők alatt tanulhatott Wenger mellett, mint Pep Guardiola és Aime Jacquet.

Kroenke-ék elképzelése szerint Henry lehetne az Arsenal saját Pep Guardiolája, legalábbis nem látják, miért ne lehetne a korábbi világbajnok csatár komolyabb edzői múlt nélkül egyből egy topbajnokságban vezetőedző. Henry egyébként jelenleg a belga válogatott segédedzője, ahol Roberto Martinez munkáját segíti, de dolgozott az Arsenal ificsapatai mellett is.

Wenger 1996-ban, 21 szezonnal ezelőtt lett az Arsenal vezetőedzője, három bajnoki címet, hat FA-kupát és 6 angol szuperkupát (Community Shield) nyert velük eddig.

via The Telegraph

Rovatok