Index Vakbarát Hírportál

Megvan a 2018-as orosz vb vuvuzelája

2017. március 7., kedd 16:10

A győzelem kanalai nevű hangszer lesz az új vuvuzela, legalábbis a jövő évi oroszországi futball-vb szervezőinek reményei szerint mindenki ezt fogja őrült módjára csattogtatni meccsek alatt. Ha még nem hallott róla, nem véletlen, mert Vlagyimir Putyin még februárban írt ki egy pályázatot, hogy valaki csináljon már egy jó kis szurkolói nemzeti hangszert. 

Na ezt nyerte most meg egy Rusztam Nugmanov nevű férfi. A népihangszer-készítő elmondta, hogy az eszköz két kanálból áll, amelyeket egy V-alakú, rugalmas nyéllel erősítettek össze. 

Nugmanov amúgy már 2010 óta gondolkodik a dolgon, akkor hallotta először a vuvuzelát. Brazíliában a caxirola Dél-Koreában pedig a felfújható és egymáshoz verhető rúdpár volt a szurkolók kedvence, amely bangers néven később Amerikát is meghódította.

Na most erre készülnek az oroszoknál a győzelem kanállal. Nugmacov egy olyan szurkolói eszközben gondolkodott, amely kicsi, egyszerű, könnyen előállítható és használható, valamint "történelmi értéket képvisel és visszaadja az orosz kultúra gazdagságát is." - olvasható az MTI beszámolójában. 

Nugmanov úgy nyilatkozott, hogy a

győzelem kanalai gyárthatóvá tételéhez még további kutatásokra van szükség,

de szerinte október 1-i határidőig meg tud birkózni a feladattal. 

Rovatok