Index Vakbarát Hírportál

A Chapecoense végleg visszatért

2017. március 8., szerda 10:27 | aznap frissítve

Története első Libertadores Kupa-meccsét játszotta a Chapecoense futballcsapata, és a braziloknak ez volt az első nemzetközi meccsük, miután novemberben az akkori csapatot szállító repülőgép lezuhant és a fedélzetén 71 ember vesztette az életét.

A Chapecoense most Venezuelába, Maracaibóba utazott, ahol a Zulia ellen játszotta történelmi meccsét és Reinaldo, valamint Luiz Antonio góljaival 2-1-re nyertek. Óriási eredmény ez, hiszen a klubot gyakorlatilag a semmiből kellett újjáépíteni, hiszen a tragédiát csak három futballista - a kapus Jackson Follmann, a védő Neto és a csatár Alan Ruschel - élte túl.

Zulia vs. Chapecoense (1:2) gól összefoglaló

A két gólszerző közül Reinaldót a Ponte Pretától, Luiz Antoniót a Bahiától szerződteték a tavalyi év végén. A sérültek közül Neto és Alan Ruschel már a keret tagja volt, de erre a meccsre még nem utaztak. A csapat tagjai mindkét góljukkal az elhunytak emléke előtt adóztak.

Chapecoense have beaten Zulia 2-1 in their first-ever Copa Libertadores game! A historic and proud night for the Copa Sudamericana champs** pic.twitter.com/Bz7M9coTvA

— Juan Direction (@JuanDirection58) March 8, 2017

A Chapecoense csoportellenfelei még a LIbertadores Kupában az argentin Lanús és az uruguayi Nacional. Legközelebb a Lanúst fogadja. 

Brazíliában az évet mindig az állami bajnokságokkal kezdik. A Chapecoense a Catarinense állam első osztályában szerepel, és kilenc forduló után 17 pontot gyűjtve az Avaí mögött a második helyen áll. A brazil első osztályú bajnokság majd csak május 13-án kezdődik.

Rovatok