Index Vakbarát Hírportál

Máris bekerült Storck keretébe a honosított légiós

2017. március 8., szerda 19:20

Bernd Storck szövetségi kapitány szerdán a hazai bajnokságban futballozó játékosok közül tizenegyet hívott be a magyar válogatott portugáliai elleni világbajnoki selejtező-mérkőzésére készülő keretbe.

A magyar szövetség beszámolója szerint ők - a katari al-Garafában játszó Németh Krisztiánnal kiegészülve - már vasárnaptól Telkiben edzőtáboroznak.

A német szakember meghívót küldött a Videoton brazil születésű védőjének, Paulo Viníciusnak is, aki várhatóan pénteken teszi le az állampolgársági esküt. Rajta kívül újonc a keretben a Budapest Honvéd csatára, Eppel Márton és a Debreceni VSC támadó középpályása, Holman Dávid.

Érdekesség, hogy Storck behívta Kleinheisler Lászlót is, bár a Ferencváros középpályására eltiltás miatt biztosan nem számíthat a március 25-ei, lisszaboni találkozón.

"A felkészülés első hete lehetőséget ad arra, hogy megnézzünk pár új játékost, pláne, hogy az U21-es csapattal együtt készülünk majd" - mondta az MLSZ honlapján Bernd Storck a kerethirdetésről, egyúttal jelezte, ismét elvégzik a már szokásos erőnléti tesztet, hogy lássa, milyen állapotban vannak a játékosok.

Viníciusról úgy nyilatkozott, tisztában van a helyzetével és ismeri a futballtudását, mivel többször látta játszani a Videotonban. Azt mondta, ha a szabályok szerint teheti, örömmel beválogatja.

"Már beszéltem vele személyesen is, így tudom, kétség sem fér hozzá, hogy maximálisan azonosul a magyar nemzeti csapattal" - jelentette ki Storck, aki a légiósok névsorát később ismerteti.

A magyarok négy forduló után hét ponttal a harmadik helyen állnak a száz százalékos svájciak és a kilenc ponttal második portugálok mögött. Ha Storck csapata győzne az Európa-bajnok otthonában, akkor fellépne a pótselejtezőt érő második helyre, vereség esetén viszont már ötpontos hátrányba kerülne. (MTI)

A 12 eddigi kerettag

Kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Kovácsik Ádám (Videoton FC)

Mezőnyjátékosok:
Botka Endre (Ferencváros), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Fiola Attila (Videoton FC), Gera Zoltán (Ferencváros), Holman Dávid (DVSC), Kálnoki Kis Dávid (Újpest FC), Kleinheisler László (Ferencváros), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Németh Krisztián (Al-Garafa), Paulo Vinícius (Videoton FC)

Rovatok