Index Vakbarát Hírportál

Döntetlennel megy haza Mourinho a rosztovi krumpliföldről

2017. március 9., csütörtök 20:54

Az Európa Liga nyolcaddöntőit a Manchester United rosztovi fellépése nyitotta. A francia St. Etienne magabiztos kiverése után az angolok voltak az esélyesek, de hogy nem lesz könnyű meccs, arra már szerdán felhívta a figyelmet José Mourinho. Az edző kiakadt a pálya talaja, de még inkább az UEFA ellenőrének viselkedése miatt.

A rosztovi gyepet megviselte a tél, volt olyan kameraállása, amikor nem is látszott zöld rész csak barna, annyira kikopott a fű.

A MU az első félidőben Mkhitarjan góljával előnybe került - Ibrahimovic gólpassza csodás volt -, a fordulás után a hazaiak váratlanul egyenlítettek Buharov szép megoldásával az 53. percben, ezzel a végeredmény is kialakult. Az oroszoknak volt több lehetőségük a hajrában, de a győztes találat nem született meg.

Döntetlen Rosztovban

A manchesteriekre a Chelsea elleni rangadó vár a hét végén az FA-kupában, és a portugál szakvezető örülhet, mert nem sérült meg senki. Ettől tartott leginkább.

A belga Anderlecht idegenben győzte le az Apoelt, a Köbenhavn pedig az Ajaxot múlta felül.

A játéknap legfordulatosabb meccsét a Lyon játszotta, amelyik 1-2-ről fordított, és Lacazette 92. perces bombája 4-2-es végeredményt jelentett. A Roma a második félidőre visszaesett, és már nem tudott megújulni.

A legtöbb gólt a Genk rúgta, amelyik az ugyancsak belga Gent otthonában 5-2-re nyert. A Gent kihagyott egy büntetőt, vagyis könnyen még több találat is lehetett volna.

A két német csapat meccsén az első félidőben kialakult a végeredmény, az 1-1-gyel a Gladbach van kedvezőbb helyzetben. 

Rovatok