Index Vakbarát Hírportál

Elek és Nikolics nélkül, 15 légióssal készül a válogatott a portugálok ellen

2017. március 10., péntek 17:28 | aznap frissítve

Négy kapus, tíz védő, hat középpályás és hét támadó alkotja a magyar futballválogatott bő keretét, amely a március 25-i, portugálok elleni vb-selejtezőre készül. A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjára kitett névsorból kiderül: a csapatból kimarad Elek Ákos és Nikolics Nemanja. Bernd Storck szövetségi kapitány a két játékos klubváltásával indokolta a mellőzésüket.

„A válogatott úgy segítheti a játékosok fejlődését, ha a klubváltásukat követően hagyjuk őket futballozni, beilleszkedni az új közegükbe. Mindketten igen távolra kerültek Magyarországtól, nem lenne szerencsés, ha hazatérnének, de adott esetben Portugália ellen mégsem lépnének pályára” – fogalmazott a kapitány.

A 27 tagú keret Magyarországon futballozó 12 játékosa már hétfőn megkezdi a közös munkát Telkiben, az idegenlégiósok egy héttel később csatlakoznak. Az NB I.-es csapatok közül a csak negyedik Ferencváros adja a legtöbb kerettagot (5), a listavezető Videotonból hárman – köztük a nemrég honosított Vinícius Paulo –, a dobogós Honvédból és Vasasból egy-egy játékos van a válogatottban, és szintén egy-egy játékost adott a keretbe az Újpest és a Debrecen.

A világbajnoki selejtezőcsoportban a magyar válogatott négy forduló után a 3. helyen áll 7 ponttal, a csoportvezető Svájc még hibátlan (12 pont), a még esetleges pótselejtezőt érő második helyen álló Portugália 9 pontot szerzett eddig. Vagyis ha a magyar válogatott most idegenben nem ér el legalább döntetlent, nagyon távol kerül a továbbjutás esélyétől.

A március 25-i játéknapon a portugál-magyar meccs mellett Svájc-Lettország és Andorra-Feröer meccs is lesz.

Rovatok