Index Vakbarát Hírportál

Máris szükség lesz Viníciusra a válogatottban?

2017. március 10., péntek 10:47

A nemrég Kínába igazolt Guzmics Richárd térdszalag-húzódást szenvedett, és valószínűleg nem tud játszanhat a Portugália elleni világbajnoki selejtezőn március 25-én.

Ez elég nagy probléma, mivel középső védők terén azért annyira nem áll jól a válogatott, úgyhogy még az is lehet, hogy a pénteken állampolgársági esküt tett Videoton-játékos, Paulo Vinícius is szerepet kap a mérkőzésen. 

A brazil születésű huszonhét éves védő már ott van Storck napokban kihirdetett bő keretében, és a szövetségi kapitány abszolút nem zárkózott el a szerepeltetésétől. 

Azt mondta, tisztában van a futballista helyzetével, ismeri a futballtudását, mivel többször látta játszani a Videotonban. Arról is beszélt, ha a szabályok szerint teheti, örömmel beválogatja.

"Már beszéltem vele személyesen is, így tudom, kétség sem fér hozzá, hogy maximálisan azonosul a magyar nemzeti csapattal" - mondta Storck. 

Szuljics is állampolgári esküt tett

Magyar állampolgársági esküt tett pénteken a Videoton FC két labdarúgója: a brazil származású Paulo Vinícius és a bosnyák származású Asmir Suljic mostantól magyar állampolgárnak is mondhatja magát.

Szuljics Asmir kiemelte: legfőbb vágya, hogy a futballal visszaadjon valamit abból a sok szeretetből, amit Magyarországon és Székesfehérváron kap. Külön boldogságot jelent számára a lehetőség, hogy a jövőben a magyar válogatottnál is számításba vehetik - tette hozzá. (MTI)

Rovatok