Index Vakbarát Hírportál

Elfogytak Mourinho csatárai a Chelsea ellen

2017. március 13., hétfő 11:06

Nincs egyszerű helyzetben José Mourinho, a Manchester United mestere. Elfogytak a csatárai a Chelsea elleni, hétfő esti FA Kupa negyeddöntő előtt. Az már biztos, hogy a Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney, Anthony Martial és Marcus Rashford négyes egyike sem léphet pályára a Stamford Bridge-en.

Az amúgy sem túl pihent csapat támadó alakzatát alaposan fel kell forgatni. A Manchester United február 22-e óta az ötödik tétmeccsét játssza majd. 

Ibrahimovicot három meccsre tiltották el, a bournemouth-i Tyrone Mings lekönyöklése miatt. Wayne Rooney az egyik edzésen ütközött Phil Jones-szal és sérült meg. Martial szintén sérült, míg Rashfordot betegség döntötte le a lábáról.

Sok lehetősége nem maradt Mourinhónak, vagy Fellainit tolja fel, vagy Mhitarjan lesz az egyszemélyes csatársor, és ott van még Juan Mata és Jesse Lingard. Ez így nem tűnik túl acélosnak a Premier League-ben eddig a legkevesebb, 20 gólt kapó Chelsea-védelem ellen. 

Ibrahimovic egymaga 15 gól rúgott a bajnokságban, a másik három játékos is nyolc gólig jutott. A Chelsea is 46 meccset játszott már a szezonban, a Stamford Bridge-en tavaly szeptember 16-a óta csak egyszer kapott ki, 12 meccset megnyert és csak hat gólt kapott ezeken.

A kupameccs 20:45-kor kezdődik.

Rovatok