Index Vakbarát Hírportál

Conte megtette Mourinhóval, amire minden edző vágyik

2017. március 14., kedd 09:20 | aznap frissítve

José Mourinho számára nem volt túl sikeres a hétfő esti látogatás korábbi klubjánál. A Chelsea kiverte a Manchester Unitedet az angol kupából, ráadásul a portugálnak azt is meg kellett tapasztalnia, hogy milyen illékony a világ dicsősége.

A Stamford Bridge-en nem olyan régen még istenített edzőnek előbb Antonio Conte üvöltötte le a fejét, majd összebalhézott a közönséggel is, végül pedig olyan kínos magyarázkodásba kényszerült, amit utólag már valószínűleg maga is megbánt.

Mourinho láthatólag nagyon feltüzelte csapatát a meccsre, ám a nagy elszántság leginkább Eden Hazard rugdosásában csúcsosodott ki, amit egyre idegesebben figyeltek a Chelsea kispadjáról.  Amikor aztán Michael Oliver megunta a műsort, és leküldte az utolsó figyelmeztetése után egy másodpercen belül szabálytalankodó Herrerát, a United stábján is úrrá lettek az indulatok.

Nem csoda, hogy a kiállítást követő első adandó alkalommal – Alonsónak pakoltak oda – egymásnak esett a két edző. Pontosabban fogalmazva, Conte megtette azt, amire titokban minden edző vágyik, és leüvöltötte a meccsből jó szokása szerint háborút csináló Mourinho fejét.

Mourinhónak utána azt is el kellett viselnie, hogy a Chelsea nézői lejúdásozzák a Contéval való balhé miatt, amire a portugál elegánsan felmutatta három ujját, utalva a csapattal nyert három bajnoki címre.

Miután csapata 1-0-ra kikapott, az edző elmondta, hogy a Chelsea részben a bírónak köszönhette a győzelmet, részben annak, hogy nem játszik európai kupameccseket. Azért különösen érdekes, hogy utóbbit felemlegette, mert a hétfői kupameccs előtt még úgy nyilatkozott, hogy az európai kupaindulás elszalasztása közös felelősség volt, ő és a csapat egyaránt hibás benne. Ez a mérkőzés után arra változott, hogy:

"Amikor tavaly elhagytam a csapatot, még bent voltak a Bajnokok Ligájában. Megnyertem velük a csoportot, és bejutottunk a kieséses szakaszba, ahol a csoportgyőzelemnek köszönhetően a második meccset játszhatták otthon. Ha megnyerték volna tavaly a Bajnok Ligáját, akkor indulhattak volna Európában."

Ami annyiban igaz, hogy másként valóban bajosan juthattak volna ki Európába, miután Mourinho kirúgásakor a 14. helyen állt a Chelsea a bajnokságban.

És hogy Mourinhónak tényleg teljesen elege legyen az olasz edzőkből, a meccs utáni sajtótájékoztató némi fennakadással kezdődött, mivel a találkozót a helyszínen megtekintő Fabio Capello a szomszédos mosdóban bekapcsolta a kézszárítót, és emiatt semmit sem hallottak az újságírók a portugálból.

(Borítókép: Jose Mourinho és Antonio Conte balhéja. Fotó: Reuters)

Rovatok