Index Vakbarát Hírportál

Negyedmilliárdot kellett volna fizetni a debreceni edző kirúgása miatt

2017. március 16., csütörtök 09:01 | aznap frissítve

Bár már szinte kész tényként kezelték Debrecenben, hogy a tulajdonos kedden kirúgja a jelenlegi edzőt, a portugál Leonel Pontest, de ő a mégis maradt és szerdán edzést irányított. A DVSC jelenleg a kiesőhelytől egy helyre áll a futballbajnokságban, az elmúlt négy NB I.-es meccséből csak egyet tudott nyerni, majd szombaton kiütéses vereséget szenvedett a Pakstól.

Kedden összeült az igazgatóság és egyhangú döntés született. Szima Gábor tulajdonos ennek ellenére vár még Pontessel, mert a klubnak állítólag 261 millió forintot kellene fizetnie a három éves szerződéssel rendelkező mesternek és stábjának az idő előtti távozás miatt. A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy nyáron ennél kevesebbért lehetne elküldeni, és mivel ezzel mindenki tisztában van a szerződő felek közül, így megpróbálnak egy mindkét félnek vállalható lelépési pénzt kitalálni.

Ez egyben azt is jelenti a lap szerint, hogy a következő NB I.-es fordulóban már nem Pontes fogja irányítani a csapatot. Kérdés, hogy az edző menesztésével megoldódnak-e a gondok Debrecenben és hogy az új edzővel szárnyalni fog-e a csapat.

Rovatok