Index Vakbarát Hírportál

Nehéz felülmúlni, amit a Monaco otthon művel

2017. március 16., csütörtök 12:05

Csak a francia bajnokság harmadik legdrágább keretével rendelkezik, mégis a legnagyobb sikert hajtotta végre az AS Monaco azzal, hogy kétszer három gólt rúgott a Manchester Citynek, és végül idegenben szerzett több góllal ki is verte a Bajnokok Ligájából.

Ha a csapat sikerességének okait kutatjuk, figyelemre méltóak a csapat egészen zseniális hazai szereplései. Ebben a szezonban, az összes tétmeccset figyelembe véve eddig 24 meccset játszottak a Stade Louis II-ben, ebből 21 meccset megnyertek, 2 volt döntetlen, és csak az Olympique Lyon tudott ott nyerni még tavaly decemberben.

Fontos hozzátenni, hogy Leonardo Jardim edző csapatában akadnak rutinos játékosok, mint például Danijel Subasic, Radamel Falcao, vagy éppen Joao Moutinho, de a keret többi tagja nagyon tehetséges fiatalokból tevődik össze. 13 olyan játékos van, aki 23 év alatti. 

A keret három legértékesebb játékosa: a még csak 22 éves portugál, Bernardo Silva, aki a Benfica akadémiáján nevelkedett, 2,5 millió euróért érkezett Lisszabonból, és a Transfermarkt szerint már 25 milliót ér a kilencszeres portugál válogatott. Ebben az idényben 26 meccsen 6 gólt lőtt és 7 gólpasszt adott. Mögötte 20-20 millióval jön a francia Thomas Lemar és a brazil Fabinho.

Hatalmas tehetségnek tartják, és rövidesen az átigazolási piac legnagyobb sztárja lehet a mindössze 18 éves francia Kylian Mbappé. A saját nevelésű játékos értéke most 10 millió euró, de ennek a többszöröséért is elkelhet. Szerdán ő lőtte a City-nek az első gólt.

Mellettük a már említett Lemar, Benjamin Mendy, Tiemoué Bakayoko, Guido Carrillo  is néhány éven belül világklasszissá válhat.

A Monaco folytatta jó szereplését a Premier League-s klubokkal szemben. 1997/1998-ban a Manchester Unitedet, 2003/2004-ben a Chelsea, 2014/2015-ben az Arsenalt, most pedig a Manchester Cityt intézte el. 

Rovatok