Index Vakbarát Hírportál

Nem lett 1-5, de ismét elintézték az Arsenalt

2017. március 18., szombat 14:02 | aznap frissítve

A West Bromwich Albion otthonában lépett pályára az Arsenal szombat kora délután, vagyis idegenben játszottak, de ez nem akadályozta meg az Arsene Wengert gyűlölőket/támogatókat, hogy tüntetést rendezzenek a sokat kritizált edző ellen, illetve mellett. 

Már a mérkőzés előtt lefilmeztek egy kisrepülőt, ami a hazai csapat stadionja fölött körözve egy feliratot húzott maga után: Nem az új szerződésre, Wenger takarodj.

Aztán elkezdődött a mérkőzés, és megjelent egy másik gép is, ami már egy olyan feliratot reptetett az aréna fölött, hogy "Arsene-ban bízunk, tiszteljük AW-t!".

Az égi háború annyira komoly, hogy a mérkőzés közvetítésébe folyamatosan behallatszottak a stadion fölött köröző gépek. Nem újdonság az ilyesmi az angol fociban, az már annál inkább, hogy egy idegenbeli meccsre egyszerre két tábor bérelt fel gépeket. 

Arsene Wenger távozása azért lett megint téma, mert a Bayern München 10-2-es összesítéssel semmisítette meg az Arsenalt a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjében. 

A mérkőzés elején a West Bromwich szerzett vezetést egy szöglet után, de Alexis Sanchez perceken belül egyenlített. Később megsérült az Arsenal-kapus Petr Cech, amikor ki akarta rúgni a labdát, így a második hazai gólt már a helyére beállt Ospina kapta, így 2-1-re vezetett a WBA.

De nem állt meg ennyinél a hazai csapat, mert a 75. percben jött az újabb gól. Egy szöglet után most Dawson robbant be az Arsenal kapuja elé, és lemásolta első félidei fejes gólját, ezzel már 3-1 volt az állás.

  • 860
    Itt az ideje kirúgni
  • 304
    Mindegy
  • 233
    Maradjon még pár évet

A harmadik WBA-gól után már a vendégszektorban is megjelentek a Wenger out-feliratok, a cseréknél pedig azt skandálták az Arsenal-drukkerek, hogy "nem tudod, mit csinálsz".

A vége 3-1 lett, a bajnokságban nyolcadik West Bromwich abban verte meg az Arsenalt, amiben a legerősebb: pontrúgásokból.  

Az Arsenal még lejjebb csúszhat a bajnokságban, ráadásul legutóbbi hat meccséből csak kettőt tudott megnyerni, mindkettőt alsóbb osztályú ellenfelek ellen a kupában. 

A zsinórban harmadik idegenbeli bajnoki vereség után Wenger azt mondta, nyilván csalódott a vereség miatt, de fel kell rázniuk magukat a következő mérkőzésre. 

Míg az Arsenálnál a régi edző lassan csődöt mond, a Chelsea élére nyáron kinevezett Antoni Conte és csapata ellenállhatatlanul masírozik a bajnoki cím felé. Ezúttal a hazai pályán roppant kemény ellenfélnek számító Stoke Cityt verték 2-1-re, köszönhetően Gary Cahill 87. percben lőtt góljának. A védő egy szögletet követően döntötte el a meccset, az ilyen kiszenvedett győzelmekre szokták azt mondani, hogy ez mutatja meg igazán egy csapat erejét.

A meccs első gólját Willian lőtte, aki egy szabadrúgásból nagyon megetette a Stoke kapusát:

Majd jött egy könnyű síppal befújt büntető, amiből Walters szépített:

Aztán a végén érkezett Cahill, és beverte a kipattanót:

Az eredmények között külön szót érdemel még a Craig Shakespeare kinevezése óta drámai formajavulást mutató Leicester City győzelme a West Ham vendégeként.

Premier League 29. forduló, szombati mérkőzések:

Bournemouth–Swansea City (18:30)

Rovatok