Index Vakbarát Hírportál

Dárdai nem tudja, miért ilyen rossz idegenben a Hertha

2017. március 19., vasárnap 15:45

A Hertha szombaton tovább rontotta borzasztó idegenbeli statisztikáját, sorozatban hatodszor kapott ki vendégként a bajnokságban Dárdai Pál csapata. A Köln elleni vereség után Dárdai bevallotta, hogy némiképp tanácstalan az okokat illetően. Bár már sok mindenen megpróbáltak változtatni, a csapat továbbra is rendre kikap, ha nem otthon lép pályára.

A Hertha edzője a sajtótájékoztató elején őszintén értékelte csapata teljesítményét, leginkább az agresszivitást hiányolva játékukból, ugyanakkor felmentette kapusát, aki potyaszerű gólt kapott.

 "Ahogy az már szokásos, az első félidőt lényegében elpazaroltuk. Az ellenfelünk megszerezte a vezetést egy lövéssel, lehet, hogy önök másként gondolják, de szerintem elképesztő lövés volt. Leginkább az hiányzott, hogy amikor nem nálunk volt a labda, akkor nem támadtunk le elég keményen, nem helyeztünk nyomást a kölniekre. Labdavesztés után sokkal agresszívebbnek kellett volna lennünk."

Dárdai elmondta, hogy a szünetben változtattak, ami bejött, a második félidőben már sokkal elégedettebbek lehettek velük a szurkolóik, és a helyzeteik is megvoltak. Ettől függetlenül a Köln maximálisan megérdemelte a győzelmet.

"Lehetne a statisztikát nézegetni, de a Köln volt az a csapat, amelyik négy gólt rúgott, volt pár nagyon szép kontrájuk, Modeste-et pedig képtelenek voltunk tartani. Úgyhogy még egyszer szeretnék gratulálni a Kölnnek, de szeretnék gratulálni a saját csapatomnak is ahhoz a mentalitáshoz, amit a második félidőben mutatott."

Majd Dárdai általánosságban is beszélt csapata rossz idegenbeli szerepléséről, és az azt övező berlini tanácstalanságról:

Valamit változtatnunk kell, mert minden egyes idegenbeli meccsünkön eltékozoljuk az első félidőt. Nem tudom, hogy ez mitől van, lehet, hogy az utazás az oka, vagy a túl sokat jár a dolog a fejünkben, már próbálkoztunk mindennel, de ma is ez történt. Úgyhogy ezért mindenképpen megérdemelte a Köln a győzelmet.

A világbajnoki selejtezők miatt tartott szünetnek köszönhetően a Hertha április 5-én játszik legközelebb idegenben, amikor a Borussia Mönchengladbach vendége lesz.

Rovatok