Index Vakbarát Hírportál

Az év potyája és öngólja egyben

2017. március 19., vasárnap 10:47 | aznap frissítve

Az év legbénább megmozdulásával került 2-0-ás előnybe a Kansas City a San Joséval szemben az amerikai profi labdarúgó-bajnokság szombati mérkőzésén. Sallói Dániel klubja – a magyar támadó a kispadról nézte végig a meccset – az első félidőben megszerezte a vezetést, ám a megnyugtató második gólra egészen a 89. percig várniuk kellett. Utólag elmondhatjuk, a várakozás minden perce busásan megérte, bár erről a gólt egy nehezen megfejthető mozgássor végén összehozó vendégkapus valószínűleg másként vélekedik.

David Bingham egy igen halovány, megpattanó és vagy egy méterrel a kapu mellé csorgó lövést próbált meg nagy valószínűség szerint minél gyorsabban felkapni, hogy után indítsa egyenlítésért küzdő társait. Ám a tervbe végzetes hiba csúszott, így valamiképpen sikerült a lábai között a saját kapujába pofoznia a labdát.

Hogy még fájóbb legyen a szarvashiba, a San Jose ezt követően szépített, azaz – ha nincs az öngól – elvben meg lehetett volna nekik a döntetlen. Persze ezt így utólag már nem lehet megítélni, különösen hogy a Kansas játékosai a maradék percekben valószínűleg már nem bírtak a meccsre koncentrálni a röhögéstől.

Rovatok