Index Vakbarát Hírportál

"Lehet, hogy Péter maga elé köpött, az ellenfél játékosa pedig belefutott..."

2017. március 19., vasárnap 12:07 | aznap frissítve

Történt, hogy a csütörtöki Vasas-Haladás (2-3) magyar bajnoki mérkőzés utolsó perceiben a játékvezető kiállította Halmosi Pétert, a vendégek rutinos, 31-szeres válogatott csapatkapitányát, miután a bíró szerint leköpte ellenfelét.

A televíziós felvételen nem látszott, hogy mit tett Halmosi, csak a következménye. Az, hogy Berke Balázs játékvezető egyszer csak megállítja a játékot, odakocog hozzá és felmutatja neki a piros lapot. A bírónak valószínűleg az asszisztens jelezte a nem sokkal korábban történt esetet, amikor Halmosi Felix Burmeisterrel, a Vasas hátvédjével keveredett szóváltásba, ami után a hátvéd felháborodva mutogatta mezét az asszisztensnek.

Az esetről a Nemzeti Sport tudósítói is lemaradtak, ám örök hála nekik, utólag megkérdezték Mészöly Gézát, a Haladás edzőjét arról, hogy mi történt. Az ifjabb Mészöly pedig olyan magyarázattal rukkolt elő, hogy arra csak az édesapja szókészletével tudnánk reagálni, úgyhogy inkább nem tesszük.

„Természetesen megkérdeztem Pétert a történtekről. Azt mondta, hogy a Vasas futballistája provokálta, ő meg köpött egyet, ám nem akarta eltalálni ellenfelét. Ennél többet én sem tudok, hétfőn ülünk össze a vezetőkkel, akkor részletesebben tárgyaljuk meg az esetet."

Lehet, hogy Péter maga elé köpött, az ellenfél játékosa pedig belefutott...

"Még egyszer mondom, a hétfői megbeszélésünk után térjünk vissza az esetre. Péter a Vasas ellen is hasznosan futballozott, ezért különösen sajnálom a kiállítását."

Az ügyet kedden tárgyalja az MLSZ fegyelmi bizottsága, meg lennénk lepve, ha elfogadnák az edző magyarázatát. Inkább az a kérdés, hogy az automatikusan járó kétmeccses eltiltást hánnyal toldja még meg a bizottság, a kirívó sportszerűtlenségért.

Rovatok