Index Vakbarát Hírportál

Magyar kapusedzővel írt történelmet Feröer-szigetek

2017. március 20., hétfő 22:01

Már az is önmagában csoda volt, hogy a Feröer-szigetek U17-es válogatottja túlélte az Európa-bajnoki selejtezős kört, és megelőzve például Csehországot bejutott az elitkörbe. Aztán a csoda hétfő délután folytatódott.

A feröeriek úgy várták a szlovákok elleni utolsó csoportmeccset, hogy egy döntetlenjük és egy vereségük volt, de a szlovákoknak is csak egy győzelmük. A meccset aztán óriási meglepetésre Feröer-szigetek nyerte, ezzel a csoport második helyén végezve bejutott a horvátországi döntőbe. A szigetország egyetlen válogatottjának sem sikerült korábban ehhez fogható bravúr.

A siker magyar szála pedig az a Túri Géza, aki évek óta a szigeteken él, tavaly vonult vissza az aktív játékról, és azóta az U17-esek kapusedzéseit irányítja.

A Ferőer-szigetek felnőtt csapata éppen a magyarokkal szerepel egy vb-selejtezős csoportban. Ők szombaton készülnek történelmi tettre. Ha idegenben legyőzik Andorrát, akkor először szerez vb-, vagy Eb-selejtező sorozatban hét pontot.

A magyar U17-es válogatott is hasonló bravúrra készül. Kedden kezdődik a hazai rendezésű torna, amelyen Izrael, Norvégia és Oroszország közül kellene megelőzni legalább egyet az Eb-részvételért.

Rovatok