Index Vakbarát Hírportál

Mourinho kimondta: fontosabb az EL, mint a bajnokság

2017. március 20., hétfő 10:13

José Mourinho, a Manchester United vezetőedzője az Európa Liga megnyerését fontosabbnak tartja, mint azt, hogy csapata a legjobb négy közé kerüljön a Premier League-ben.

 "Ha választhatok, inkább az Európa Liga mellett teszem le a voksom, mint hogy negyedikek legyünk a bajnokságban. Ez egy trófea, presztízs, és azt jelenti, hogy játszhatnánk az Európai Szuperkupáért" - idézi az MTI a portugál szakembert. 

Mourinho szerint a bajnokságban most már előnyben vannak az ellenfelek, mert nem kell a nemzetközi kupameccset játszaniuk. A Manchester United mellett ugyanis a bajnoki címvédő Leicester City az egyetlen állva maradt angol csapat, negyeddöntős a BL-ben. 

Az EL-győzelem ráadásul automatikus BL-csoportkörös szereplést jelent, míg a bajnokság negyedik helyével selejtezőt kellene játszani. A manchesteri csapat jelenleg ötödik a bajnokságban, és bár hátránya négy pont a negyedik helyezett Liverpoolhoz képest, két mérkőzéssel kevesebbet játszott.

"A Chelsea, a Tottenham, a Liverpool, az Arsenal vagy a Manchester City nem szerepel Európában, így csak heti egy meccsük van. Mi azonban úgy fogunk tovább harcolni, ahogy a Middlesbrough ellen is tettük" - mondta Mourinho. 

A Manchester az EL-negyeddöntőben a belga Anderlechttel találkozik.

Rovatok