Index Vakbarát Hírportál

Az MLSZ meccsenként tízmilliót fizet a fiatalszabályt betartó kluboknak

2017. március 21., kedd 20:37

A Magyar Labdarúgó Szövetség az idén is plusz forrásokat biztosít azoknak az NB I.-es kluboknak, amelyek az elnökség ajánlását betartva, előnyben részesítik a fiatal és magyar játékosaikat, írja a szövetség honlapja.

Az MLSZ azt írja, februári kérdőívükben a szurkolók is azt állították, hogy a hazai futball érdeke, hogy több lehetőséget kapjanak a fiatalok, így olyan rutint szerezhetnek, ami a korosztályos válogatottakban is hasznosítható.

Ha egy csapat az U20-as  (1997-es vagy fiatalabb) játékosokra vonatkozó szabályozást betartja, illetve vállalja, hogy 33 mérkőzésből legalább 25 -ön csapatában nem szerepel háromnál több külföldi, az egy-egy bajnoki meccs után mintegy 10 millió forinttal számolhat (a nemzetközi kupák szereplői továbbra is eltérhetnek ettől).

Ez az összeg nagyobb, mint amely a mérkőzés megnyerése, vagy a bajnoki helyezés után jár. Az MLSZ ezzel is azt mutatja, hogy a stratégiai cél fontosabb számára, mint a mostani állapotok. A szövetség szerint a már elindult folyamatnak vannak pozitív hatásai, több a fiatal és kevesebb a gyenge külföldi futballista.

Rovatok