Index Vakbarát Hírportál

Erre mondják, hogy búcsúzni tudni kell

2017. március 22., szerda 23:10

Utolsó, 130. meccsén lépett pályára a német válogatottban Lukas Podolski a szerda esti Németország-Anglia barátságos mérkőzésen. A még csak 31 éves csatár a harmadik legtöbbszörös válogatott és a harmadik legjobb gólszerző a csapat történetében, ez már biztos volt a kezdés előtt is. Annyi volt bizonytalan, hogy 48 góllal fejezi-e be, vagy hozzá tud még tenni Dortmundban.

A kétséget a 69. percben oldotta fel Podolski, amikor huszonkét méterről kegyetlen nagy gólt rúgott a bal felső sarokba. A 84. percben őt aztán lecserélték, Németország pedig 1-0-ra győzött az ő 49. találatával.

Anglia utóbbi évtizedeinek megfelelő meccsen van túl, simán nyerniük kellett volna a helyzeteik alapján. Vardy már pár perc után nem kapott meg egy nyilvánvaló büntetőt, Lallana később kapufát lőtt félpályás szóló végén, Dele Alli pedig ziccerben telibe rúgta Ter Stegen kapust. A középpályásnak még a második félidőben is volt helyzete, de nem találta el rendesen a labdát az ötös sarkán. Utána pedig jött Podolski, és ellopta a show-t.

Nála több gólt csak Miroslav Klose és Gerd Müller lőtt a németeknél - 71-et, illetve 68-at -, több meccset pedig csak Lothar Matthäus és Klose játszott, 150-et és 137-et.

Podolski csak a válogatottól vonul vissza - érthetetlenül fiatalon -, a Galatasarayban még tovább futballozik.

És akkor a gól még egyszer, még több szögből:

Rovatok