Index Vakbarát Hírportál

Angliában annyi a tehetség, hogy egy ilyen csatárt simán átengedtek Afrikának

2017. március 25., szombat 16:28

Wilfried Zaha befürdött a Manchester Unitedben, edzeni sem szeret igazán, de a Crystal Palace-drukkerek szeretik, és most már a világ nagyobb része is tudja, miért.

A 24 éves támadó olyan gólt lőtt Oroszországnak az Elefántcsontpart elleni barátságos meccsen (2-0) pénteken, mint Ryan Giggs 1999-ben a Unitedben az Arsenalnak.

Na jó, hasonlót, mert nem a félpályától, csak a félpálya felétől szólózott a kapuig, de olyan cseleket csinált, mint a walesi legenda anno. És a végén ugyanúgy zúdította a labdát a kapus szeme közé.

Kérdés, hogy miért nem angol mezben csinálta ezt. Zaha Abidjanban, Elefántcsontpart fővárosában született, csakhogy négyéves kora óta Angliában él, angol állampolgár, sőt, kétszeres angol válogatott is. A korosztályos csapatokban pedig 13-szor játszott, ám végül meggondolta magát, és inkább szülőföldje csapatát választotta.

Nem hívták be ugyanis az angolok. Miközben a héten Gareth Southgate kapitány meghívta a 34 éves, három és fél éve nem válogatott Jermaine Defoe-t. Harry Kane sérült, Rooney nem játszik, így nincs formában, így az edző kénytelen volt a legjobb fiatal tehetséghez nyúlni.

Korábban már írtunk róla, mennyire nem adnak lehetőséget az angol klubok a hazai feltörekvő játékosoknak, Zaha példája ugyanezt mutatja.

Rovatok