Index Vakbarát Hírportál

A Fradi-edző Doll kiosztotta Bernd Storckot

2017. március 30., csütörtök 09:52

A Ferencváros 2-1-re verte a Diósgyőrt a Magyar Kupa szerda esti negyeddöntős mérkőzésén, ahol nem léphetett pályára Botka Endre, pedig nemrég ott volt a magyar válogatott keretével. 

Meg is kérdezték a Fradi-edző Thomas Dollt a játékosról a meccs után, és elmondta, hogy Botka még a Honvéd elleni nyolcaddöntőben sérült meg, utána az Újpest ellen még vállalta a meccset, de nem tudta végigjátszani. A Fradi-orvosi stábja ezután megvizsgálta Botkát, és eltiltotta a játéktól, a Haladás ellen nem is volt a keretben. Aztán elment a válogatotthoz, ahol teljes értékű munkát végzett, és csinált végig foglalkozásokat, ez zavarja igazán Dollt.

"Semmilyen egyeztetés nem volt köztünk és a válogatott között, ami bosszant engem. A válogatott rendelkezésére bocsátottunk egy játékost, aki nálunk nem játszott sérülés miatt. A válogatottnál mégis teljes edzésprogramot végez, és mi onnan ismét sérülten kapjuk vissza. Németországban a válogatott és a klubedzők egyeztetnek a játékosokról, különösen akkor, ha a futballista nem 100%-os állapotban utazik egyesületéből a nemzeti csapathoz. És a szövetségi kapitány is ugyanebből az országból jön, ahogy én is" - idézi az edzőt a klub honlapja.

Azt is nehezményezi, hogy lassan vége van márciusnak, de az idén még egyszer sem kereste őt Bernd Storck.  

Ennyit az adatcserékről, az egyeztetésekről, a nagy közös munkáról. 

Kleinheisler Laci is elment a válogatotthoz. Egy nappal az U21-esek elleni edzőmeccs előtt izomfáradtságot érzett, mégis kétszer harminc percet játszott, noha egyértelmű volt, hogy Portugáliában nem kaphat szerepet. Amikor visszajött a Népligetbe, 4-5 napot kellett kihagynia. Azt az üzenetet kaptuk, hogy kapott egy ütést, ő viszont erre nem emlékszik, csak arra, hogy fáradtságot érzett az izmában. Ez könnyelműség" - fakadt ki Doll, aki szerint lenne min javítani az együttműködésben. 

FRISSÍTÉS: Az MLSZ honlapján csütörtök délután megjelent cikk szerint Storck rögtön felhívta kollégáját, miután olvasta a cikket, mert úgy véli, a közvetlen kommunikáció hasznos és hatékony, és fontos neki egy magyar topcsapat edzőjének véleménye.

"Több olyan dologról is beszélgettünk, melyek tisztázásra szorultak, a mostani konkrét esettel kapcsolatban pedig kiderült, hogy félreértéseknek köszönhetően alakult ki. Örülök, hogy ezeket a telefonbeszélgetés során sikerült tisztáznunk, de fontosnak tartom, hogy a jövőben is személyesen kommunikáljunk egymással, amikor erre szükség van, hiszen két szakember számára ez az egyeztetések megfelelő módja. Akárcsak eddig, a jövőben is mindig elérhető vagyok  a magyar bajnokságban dolgozó edzők számára, így nem szükséges sajtótájékoztatón, mások bevonásával üzenniük hasonló esetekben" - idézi Storckot a szövetség honlapja. 

Rovatok