Index Vakbarát Hírportál

Mourinho most a barátságos meccsek miatt akadt ki

2017. március 30., csütörtök 12:56

A világ- vagy Európa-bajnoki selejtezők mellé szervezett barátságos mérkőzéseknek nincs semmi értelmük - ezt Jose Mourinho, a Manchester United vezetőedzője jelentette ki, miután két játékosa, Phil Jones és Chris Smalling is megsérült a múlt héten az angol válogatottban.

Smalling kezdő volt a németek elleni meccsen, utána azonban kikerült a keretből lábsérüléssel, Jonesnak pedig a lábujja sérült meg edzés közben.

"Teljesen ellenzem a barátságos találkozókat. Ezek csak közvetlenül a nagy tornák előtt hasznosak, de idény közben keverni őket a kvalifikációs meccsekkel értelmetlen" - idézi az MTI Mourinhót. 

A két védő nem lehet ott a Manchester United szombati, West Bromwich Albion elleni bajnokiján, rajtuk kívül Paul Pogba és a csapatkapitány Wayne Rooney is sérült. Zlatan Ibrahimovicra és Ander Herrerára eltiltás miatt nem számíthat a csapat, szóval lesz hiányzó bőven. 

A csapatából tizenhárom játékos volt érintett a válogatottak múlt heti programjában, míg hétvégi ellenfelüknél mindössze egy futballista hiányzott.

"Nekik volt idejük együtt dolgozni, készülni, és pihenni. Nagyon nehéz dolgunk lesz ellenük" - mondta Mourinho.

Rovatok