Index Vakbarát Hírportál

A 41 éves Király győzelemmel ünnepelte szülinapját

2017. április 1., szombat 20:39 | aznap frissítve

Az OTP Bank Liga 24. fordulójában voltak meglepő eredmények. A Haladás 4-2-es sikere nem volt annyira az a Mezőkövesd ellen, viszont ünnepi volt, hiszen Király Gábor a 41. születésnapi köszöntése vezette fel.

Aztán tényleg ünnep lett a vége. A Haladás, a válogatottól a tavalyi Eb után búcsúzó kapusa bár kapott két gólt, így is győzelemmel ünnepelte ezt az emlékezetes napot.

Voltak azért ennél sokkal furcsább eredmények is. A kiesés ellen menekülő Diósgyőr legyőzte az Újpestet és csak azért 3-1-re, mert a vendégek kapusa, Balajcza Szabolcs még az első félidőben elképesztő bravúrokat mutatott be. A bajnokságot vezető Videoton gólképtelen volt Pakson, de így is pontot szerzett.

A Vasas már kétgólos hátrányban is játszott otthon a táblázat aljára csúszó Debrecen ellen, de innen is fel tudott állni, 2-2-re egyenlített. Már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor a 88. percben Könyves eldöntötte a három pont sorsát. A Gyirmót legyőzte az MTK-t, így még mindig nincs biztos kieső az NB I.-ben.

Hiába kapott ki a Vasas és veszített pontokat a Videoton, a Ferencváros nem tudta kihasználni az adódó lehetőséget, vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy a Honvéd élt azzal a lehetőséggel, hogy megvalósítsa bajnoki álmait, amely azért Kispesten egyáltalán nem volt elvárás. A Honvéd 2-1-re verte a Fradit, teljesen megérdemelten. Ráadásul mindezt Puskás Ferenc születésének 90. évfordulóján.

Mert az első félidőben két nagyszerű akció végén is gólt tudott szerezni, és a meccsen végig nagyon hatékonyan tudta megszervezni a védekezését. Az FTC-nek esélye sem volt ezen a meccsen, még az egyenlítés is bravúr lett volna. A Honvéd ebben az idényben, négy vereség után először győzte le a bajnokcsapatot, és ezzel a sikerrel bejelentkezett az aranyéremért. Ettől a címvédő ezzel a meccsel végképp nagyon messze került.

OTP Bank Liga, 24. forduló:

Gólszerző: Ádám (45., 11-esből), Vaskó (77.), illetve Tőzsér (26.), Burmeister (43., öngól), Könyves (88.)

Gólszerzők: Wils (16.), Iszlai (48., 11-esből), Kovács L. (62.), Williams (66.), illetve Molnár G. (38.), Baracskai (90.)

Gólszerzők: Makrai (18.), Ugrai (33., 11-esből), Karan (70.), illetve Lázok (53.)

Gólszerző: Ádám (45., 11-esből), Vaskó (77.), illetve Tőzsér (26.), Burmeister (43., öngól), Könyves (88.)

Gólszerző: Simon A. (57.)

Gólszerző: Zsótér (20.), Eppel (31.), illetve Moutari (38.)

Rovatok