Index Vakbarát Hírportál

Gulácsi nélkül nyert kiütéssel a Lipcse

2017. április 1., szombat 17:33 | aznap frissítve

Az RB Leipzig csapatának keretébe ezúttal nem került be a betegséggel küzdő magyar válogatott kapus, Gulácsi Péter. A csapattársak nélküle is kiválóan oldották meg a feladatot, 4-0-ra intézték el a kiesés ellen menekülő Darmstadtot. A vendégek a 72. perctől emberhátrányban futballoztak, utána kaptak két perc alatt két gólt.

Nagyon simán nyert a Bayern München is. Az Augsburgnak féltucat gólt rúgtak. Robert Lewandowski háromszor talált be, ebben a szezonba 34 meccsen már 34 gólnál tart a lengyel. Jegyezzük azt is fel, hogy a mesterhármas mellett még két gólpasszra is maradt ideje. A Bayern így megtartotta 16 pontos előnyét, a Lipcse a második 49-cel, majd a Hoffenheim következi, BL-főtáblát érő helyen, a harmadik helyen, 48 ponttal.

A Hoffenheim azért is áll a harmadik helyen, mivel a Dortmund nem bírt a Schalkéval, 1-1-et játszottak Gelsenkirchenben. A Hamburg a 92. percben szerzett góllal győzte le a Kölnt, a Werder Bremen pedig 5-2-re nyert Freiburgban.

A brémai csapat az idei évet négy vereséggel kezdte, aztán február 24-e óta nem tud kikapni: 4 győzelem és egy döntetlen a mérlege azóta, bőven elkerülte már a Werder a kieső zónát.

Bundesliga, 26. forduló

Rovatok