Index Vakbarát Hírportál

Már-már Ronaldinhót idézi a Pool brazil csillaga

2017. április 1., szombat 15:37 | aznap frissítve

A Liverpool nyerte a városi rangadót az angol futballbajnokság 30. fordulójában az Everton ellen. A 3-1-es eredmény is sima sikert sejtett, de a látottak is azt mutatták, a Liverpool sokkal jobban felkészült erre a meccsre.

Az Everton is felkészült, bár felforgatott védelemmel próbálta az Anfielden megállítani a hazaiakat, ez most nem sikerült és legfőképpen egy brazilt nem sikerült. Philippe Coutinho megint zseniálisan futballozott. Gólpasszt adott és még az első félidőben egy egészen zseniális gólt rúgott. A szólója nagyon emlékeztet egy honfitársára.

Nem csak ez a meccs hozta el azt, hogy Coutinho a középpontba kerüljön, a brazil nagyszerű szezont produkál. A bajnokságban 23 meccsen van túl, hét gólt rúgott és ötöt készített elő, a mostani szólója, és a végén a befejezés is tényleg a régi brazil futballstílust idézi.

Nem is véletlen, hogy sok csapat érdeklődését keltette fel, éppen a hétvége előtt lehetett arról olvasni, hogy Neymar a Barcelonába csábítaná a középpályást, akit 2022-ig köti a szerződése a Liverpoolhoz.

A Vasco de Gamától szerződött Európába, az Inter játékosa volt, majd az Espanyolban volt kölcsönben, 2013 januárja óta a Liverpool focistája.

A Liverpool végül 3-1-re nyert, az Everton sorozatban 13-adszor is képtelen volt megnyerni a Merseyside-derbit. Ezzel a Pool ebben a pillanatban a Bajnokok Ligáját érő harmadik helyen áll, a Cityt előzte meg, amely majd vasárnap fog játszani.

A Pool bánata, hogy az egyik legjobbjukat, Saido Manét elveszítették sérülés miatt, de a helyére beálló Divock Origi zseniális góllal feledtette a kiváló csatár elvesztését.

A forduló legnagyobb nyertese a Pool mellett a Tottenham, amely a Burnley otthonában tudott nyerni. Ugyanis a Chelsea óriási meglepetésre otthon kapott ki a Crystal Palace-tól. A meccset egészen pontosan 100 percig és 18 másodpercig játszották. A Manchester United pedig hiába támadta végig a meccset, nem tudta legyőzni a West Bromot az Old Traffordon.

Premier League, 30. forduló

Rovatok