Index Vakbarát Hírportál

Védekezni nem tudtak: az Arsenal kétszer is megfogta a ManCityt

2017. április 2., vasárnap 19:43

A Manchester City kétszer is vezetett idegenben, de mindkétszer egyenlíteni tudott az Arsenel, így 2-2-es döntetlen lett a Premier League 30. fordulójában játszott derbin.

A győzelem mindkét csapatnak fontos lett volna. Az Arsenal megelőzhette volna a Manchester Unitedet, és az ötödik helyre léphetett volna, míg a ManCity a harmadik helyért ment. 

Pep Guardiola csapata gyorsan vezetést szerzett, az ötödik percben Sané futotta le a beragadó védőket egy előrevágott labdánál, a kapust is megverte, csak az üres kapuba kellett gurítania.

Az Arsenal első góljánál sem volt stabil a védelem, a 40. percben Walcotthoz került egy rossz felszabadítás után a labda, majd a védője mellett kapuba is gyötörte azt.

A City  gyorsan, két percen belül válaszolt, Agüero talált be éles szögből. A végeredményt Musztafi állította be az 53. percben egy szöglet utáni fejesből.

A meccsről azonban nem a gólok, hanem egy 92. perces be nem fújt kezezés miatt fognak még sokáig beszélni. A city-s támadásnál Nacho Monreal kézzel érinthette a leeső labdát, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A meccs végén Guardiola is bement a pályára ezt számon kérni a bírón.

Premier League, 30. forduló:

szombaton játszották:

Rovatok