Index Vakbarát Hírportál

Neymar: 100

2017. április 2., vasárnap 22:53

A Barcelona nem szakadt le a Real Madridtól, Lionel Messi nélkül is 4-1-re győzött a Granada ellen a spanyol bajnokság 29. fordulójában, így két ponttal lemaradva a második. Neymar meglőtte századik barcás gólját.

A liga utolsó előtti helyén álló Granada nem tűnt túl nehéz ellenfélnek a Barcelonának, Luis Suárez és Neymar sokszor megforgatta a védelmet már a meccs elejétől, csak a befejezéssel volt gond, vagy Ospina kapus védett bravúrral.

Suárez a 24. percben is zseniális ejtéssel próbálkozott, de az a kapufáról kijött, Neymar pedig már lesen volt az ismétlésnél.

Sok helyzetet elszórakozott a Barca, de a félidő végén végül sikerült egy látványos gól szerezni L. Suáreznek. A saját térfeléről Jordi Alba rúgta előre a labdát, Suárez átvette, majd a tizenhatosról átemelte a kilépő Ochoát.

Az 50. percben az első félidőben kapura sem nagyon rúgó Granada egyenlíteni tudott, hasonló gól hozott össze, mint a Barca. Ezúttal Saunier indított, Boga ugrott ki, csak ő nem emelte, hanem keresztbe gurított (1-1).

A Granadának ezután nem sok lehetősége volt, a Barca könnyedén dolgozta ki a helyzeteket, a 64. percben Suárez gólpasszt adott, Paco Alcacert ugratta ki. 

A 83. percben Rakitic lövése megpattant Saunier-n, és már 3-1-re ment a Barca, a végeredményt aztán Neymar állította be a 91. percben. A védelmet teljesen meghülyítette Paco Alcecer és Suárez, így Neymar a kapu előtt teljesen üresen passzolhatott a kapuba az ötösről.

Neymarnak ez volt a századik Barca-játékosként rúgott gólja, a Squawka statisztikája szerint ebből 70-et jobb lábbal, 24-et ballal és 6-ot fejjel szerzett.

Rovatok