Index Vakbarát Hírportál

Ha ő az NB I. legértékesebb játékosa, tényleg nagy a baj

2017. április 3., hétfő 19:07

A transfermarkt.com szerint a magyar bajnokság legértékesebb játékosa Debrecenben futballozik.

A világsztárokat nevelő Porto előbb ősszel a török Trabzonhoz, tavaszra pedig Magyarországra adta kölcsön. Az oldal szerint:

A transfermarkt azt szokta figyelembe venni egy ilyen becslésnél, mennyiért kelt el korábban, milyen klubokban és bajnokságokban fordult meg. Hány éves, mi hozható még ki belőle. Szerepelt-e hazája válogatottjában, ott milyen produkciót mutatott. Persze a végső beárazást a piac végzi el, amennyiért el tudják adni, annyit ér.

A 18-szoros válogatott dél-koreai csatár legjobb és legeredményesebb meccse lehetett volna a Vasas elleni 3-2-es győzelem, kétszer mehetett teljesen egyedül kapura, és egyszer sem jutott el lövésig.

Előbb hosszan tolta meg – ezzel kezdődik a videó -, ami így a társának legalább jó lett, a második helyzetnél pedig beérték. Ez a jelenet 1:40-nél látható.

Mindkétszer kényelmes előnyből indult, és kényelmetlenül vergődött a 16-os környékén.

Szuk februári érkezése után az első két meccsén csereként állt be, a Fradi és a Honvéd ellen sem volt kapuralövése. A Vasas ellen úgy került gólpassz a neve mellé, hogy jobbról belőtte labdájából Burmesiter ritka nagy öngólt lőtt. (A csereként beküldött Könyves határozottabb volt a kapu előtt, erről tanúskodik gólja is.)

A Lokinak pedig nagyon jól jönnének majd az ázsiai csatár góljai, hiszen a hétvégén szerzett három pont átmeneti nyugalmat adhat, de még nagyon hosszú csata lesz a kiesés ellen, és a Diósgyőr is épp a hétvégén mutatta meg erejét.

A 25 éves Szuk egyébként megfordult a Porto mellett az Ajaxban is még a 2009-10-es szezonban. A legeredményesebb holland szezonját (2011-12) a Groningennél töltötte, akkor ötször talált a kapuba, igaz 15-ször cserélték be.

Amiért a Porto szeme megakadt a játékoson, az a 2015-16-os évad első fele, és a kilenc gól, amit a szintén élvonalbeli Setubalban szerzett. Ki is fizetett érte gyorsan még a télen 1,5 millió eurót.

A Porto azonban túl erős volt neki - 411 percet kapott az idény második felében -, és a szombati helyzetkihasználás azt mutatja, hogy még nem vette fel az NB I. nem túl lüktető ritmusát sem.

Van még azonban hátra kilenc forduló, hátha megtáltosodik, és elkápráztatja a folytatásban a Nagyerdőt.

Rovatok