Index Vakbarát Hírportál

Zlatan 19 volt és problémás

2017. április 4., kedd 13:47

Az Everton a Manchester Uniteddel meccsel kedd este az angol bajnokságban, ezért a csapat edzője, Ronald Koeman sztorizott egy kicsit azokról az időkről, amikor még az ellenfél sztárját, Zlatan Ibrahimovicot edzette a holland Ajaxnál.

A svéd támadó akkor még csak tizenkilenc volt, Koeman pedig nem sokkal korábban kapta meg edzői pályafutása első igazán komoly munkáját. "Nem lepett meg, hogy ennyire sikeres lett, mert kivételes tehetség, és mentálisan mindig is nagyon erős volt, talán a legerősebb futballista, akivel valaha együtt dolgoztam. De nagyon fiatal volt, és időnként nehezen lehetett kezelni, többször komolyan elbeszélgettünk. Oké, ennek egyik oka a kora volt, és valószínűleg én is jobban tudnám már kezelni a helyzetet, mint akkor" - mondta a holland szakember.

Szerinte hasznára vált, hogy fiatal és rutintalan edzőként Ibrahimoviccsal kellett együtt dolgoznia, és amikor összetalálkoztak az utóbbi hónapokban, mindig szóba került a közös időszak. Koeman szerint "Zlatan pontosan tudja, hogy mennyire más volt akkor, mint most". 

A Koeman által edzett Ajaxban olyan tehetségek futballoztak Zlatan mellett, mint Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Nigel de Jong, John Heitinga és Mido. "Mindannyian tizenévesek voltak, és Porschéket, Ferrarikat vezettek, ilyen volt az új generáció" - tette hozzá.

Koeman azt is elmondta, hogy nagyon tiszteli a svéd csatárt, mert ennyi idősen még mindig hasznára tud lenni a csapatának, gólokat szerez, meccseket dönt el. 

Ibrahimovic a United legutóbbi három angliai meccsét eltiltás miatt kihagyta, most fog visszatérni. Nélküle csak egyszer tudtak nyerni, a kiesőjelölt Middlesbrough-t verték meg, a Chelsea-től kikaptak, a West Brommal otthon csupán ikszelni tudtak.

Rovatok