Index Vakbarát Hírportál

A Vasas 9 emberrel, a 93. percben verte a Videotont

2017. április 8., szombat 19:56 | aznap frissítve

Az NB I. szombat délutáni rangadóján a listavezető Videoton fogadta a harmadik Vasast, amely már a meccs elején megszerezte a vezetést, nem is akármilyen góllal.

Remili végzett el egy szabadrúgást a Vidi kapujától húsz méterre, és zseniálisan csavart a rövid felsőbe, olyan jól volt helyezve a labda, hogy a kapusnak esélye sem volt a mentésre.

Ezután belelendült a Videoton, de gólt szerezni nem tudott. A Vasas közben elvesztette Remilit, aki egy kontrával iramodott volna meg, de hátulról kapott egyet az Achillesére. Egyből látszott, hogy komoly a baj, nem is tudta folytatni a meccset.

A Videotonnak viszont még a szünet előtt sikerült az egyenlítés: egy középre adott labdát a vasasos Felix Burmeister lőtt a saját kapujába, ezzel lett 1-1.

A második félidőben a Vasas többször is közel járt ahhoz, hogy ismét megszerezze a vezetést: Berecz a 72. percben már második kapufáját lőtte. 

Aztán a hajrában jött három kiállítás.

Előbb a vidis Lazovics összeakaszkodott a vasasos Hangya Szilveszterrel, ami után mindkét csapat tíz emberrel folytatta. Nem sokkal később a Vasasból Jamest is kiszórták második sárgával, szabálytalanságokból és sárgákból amúgy is volt bőven a meccsen. Az emberelőnyben játszó Videoton próbált nyomni a végén, de volt még fordulat: a 93. percben a Vasas ugyanis megszerezte a győztes gólt. Murka Benedek elé került a labda a tizenhatoson belül, a lövése megpattant, és a hálóban landolt.

Ezzel 2-1-re nyert a Vasas, a Videoton pedig a vereséggel bukta első helyét a bajnokságban. 

Ugyanis a Honvéd győzni tudott a Haladás ellen idegenben, és ezzel megelőzte a székesfehérvári csapatot, és vezeti az NB I.-et. A második a Videoton, a harmadik a Vasas.

Az MTK 2-0-ra verte meg hazai pályán a Mezőkövesdet, és menekül a győzelemmel a kieső zóna elől. A Debrecen megint a hajrában tudott győzni, csak most a bajnokságban utolsó Gyirmót volt az ellenfél hazai pályán: Mészáros  90. percben szerzett góljával 2-1-re nyertek úgy, hogy emberhátrányban játszottak. 

A forduló zárómérkőzésén a Ferencváros meglepetésre csak 1-1-es döntetlent ért el hazai pályán a kiesőhelyen álló DVTK ellen, így visszacsúszott a tabella 4. helyére. A mérkőzést a Nemzeti Sport adatai szerint 6 235-en nézték meg a helyszínen.

Az NB I. 25. fordulójának eredményei:

Rovatok