Index Vakbarát Hírportál

Ibra úgy lőtt gólt, hogy oda se nézett

2017. április 9., vasárnap 16:48

Nagyon magabiztosan, 3-0-ra nyert a Manchester United a Premier League 32. fordulójában és ezzel 57 pontjával az 5. helyen áll, a később játszó Arsenal elé lépett be.

A United egy elég furcsa rekordot őriz most már jó ideje a Premier League-be. Tavaly október 23-a ótanem szenvedett vereséget a bajnokságban. Azóta 21 meccset játszott le a bajnokságban, 11 meccset megnyert és 10-en döntetlenre végzett, vagyis nem kapott ki a Chelsea ellen elszenvedett 4-0-s vereség óta.

A Sunderland pedig hetedik meccse óta nem képes nyerni, így aztán semmi furcsa nincs abban, hogy a bajnokság utolsó helyén áll, most már 10 pontnyira a bentmaradást érő helytől.

A találkozó hőse Zlatan Ibrahimovic volt, aki megnyitotta a gólok sorát, majd a harmadiknál előkészítő szerepet vállalt. Főleg az első gól volt látványos. Zlatan fel se nézett, úgy csavarta a labdát a kapu bal oldalába.

Ibrahimovic ebben a szezonban a 28. bajnokiját játszotta és a 17. gólját szerezte, egy statisztikai adat szerint a Manchester United összes góljának a 47,8 százaléka az ő nevéhez fűződik. Egy másik szerint pedig amióta betöltötte a 30. születésnapját, a 250. gólját lőtte

A címvédő Leicester City 4-2-es vereséget szenvedett az Everton otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának vasárnapi játéknapján. A vendégcsapat először kapott ki, illetve veszített pontot azóta, hogy február 23-án menesztették az együttest tavaly csodaszámba menő bajnoki címig vezető olasz Claudio Ranierit.  Az Everton sorozatban hetedik bajnoki meccsét nyerte meg saját közönsége előtt.

Premier League, 32. forduló

Rovatok