Index Vakbarát Hírportál

Ha tényleg három Barca-védő lesz, annak csúnya vége lehet

2017. április 11., kedd 14:23

Majd' egy hónapos szünet után kedden végre folytatódik a Bajnokok Ligája, szupermeccsek jönnek, Juventus-Barcelona és Borussia Dortmund-Monaco.

Természetesen az olasz és a spanyol bajnok rangadója van a középpontban, két éve ők játszották a döntőt, most is nagy meccs várható. A Juve van jobb passzban, simán vezeti újra a bajnokságot, semmi gondja nincs, Massimo Allegri csapata nyugodtan készülhetett. Az olasz taktikus a Barca védekezését elemezte ki az utóbbi hetekben, arra koncentrál, hogy az ellenfél hátul bizony igen csak sebezhető.

Pláne, ha tényleg az lesz, amit a barcelonai Mundodeportivo jósol, hogy Luis Enrique edző újra beveti a háromvédős rendszert. Ezzel sikerült 6-1-re megverni a PSG-t, majd nagy nehezen 4-2-re a tízemberes Valenciát a bajnokságban, de Torinóban több mint vakmerő húzás lenne.

Mascherano, Piqué és Umtiti szereplését várják, kiegészülve Sergi Robertóval, aki viszont nem jobb-beket, hanem jobbszélsőt játszana, ha kell, visszasegítene.

A Barca felkészülését nem segítette a szombati, malagai vereség és az sem, hogy az újságok szétszedték a csapat kerékkötőjét, André Gomest. Az meg végképp nem, hogy Luis Enrique minden kritika ellenére is megvédte.

A portugál sokadszor játszott értékelhetetlent, a tréner viszont szánalmasnak nevezte az újságírókat, akik egy csapatból kipécéznek egy embert, és ráhúzzák a zakót. A Mundo szerint ő is kezdeni fog, ami a három védővel együtt öngyilkosságnak tűnne. Sergi Busquets helyére ugyanis kell valaki a középpályára, a mélységi irányító sárgalapos eltiltását tölti. (Ha pedig Neymar, Piqué vagy Rakitic lapot kap Torinóban, a visszavágót hagyja ki.)

Valószínűbb persze az, amit a Sport.es feltételez, hogy az alapcsapatot teszi fel Luis Enrique, Busquets helyén Mascheranóval és négy védővel. A cél elkerülni a párizsi égést, amikor a PSG 4-0-ra megverte őket.

A Juventus középcsatáránál, Gonzalo Higuainnál - talán - csak a barcás Luis Suarez jobb, és ott lesz mellette egy másik argentin, a fiatal, feltörekvő Dybala, aki leginkább Griezmannhoz hasonlítható. A védelemben biztosan kezd az exbarcás Dani Alves, aki tavaly nyáron ment át nyolc sikeres barcelonai év után a Juventusba.

A kapuban a legenda áll, Gianluigi Buffon, neki épp Messi az egyik kedvenc ellenfele: ő ugyanis az egyetlen nevesebb kapus, akinek a szupersztár még soha nem rúgott gólt.

Rovatok