Index Vakbarát Hírportál

Kirúgták az argentin kapitányt, Messiék új edzőt kapnak

2017. április 11., kedd 09:15

Az Argentin Futballszövetség elnöke, Claudio Tapia megerősítette, hogy megváltak a szövetségi kapitánytól. Edgardo Bauza 2016. augusztus 1-jétől irányította Lionel Messiéket. Eredménytelensége miatt kellett mennie.

Bauzának nyolc meccse (mind vb-selejtező) volt szövetségi kapitányként. Ebből csak hármat tudott megnyerni, kétszer döntetlenezett, és háromszor kikapott. A legsúlyosabb vereséget Bolíviától szenvedték el, 2-0-ra kikaptak az argentinok a csoport egyik leggyengébbjétől. Argentína most az ötödik a selejtező csoportban, ha itt marad, akkor rájátszásban juthat csak ki a 2018-as oroszországi világbajnokságra.

A kijutást a hátralévő négy meccsen kéne bebiztosítania Argentínának, ráadásul Lionel Messi nélkül, mert a csatárt eltiltották.

A Daily Mail információi szerint Bauza után Jorge Sampaoli, a Sevilla edzője lehet a kapitánya. A szövetség képviselői személyesen próbálják majd meggyőzni, hogy a szezon végén fogadja el a posztot. Diego Simeone neve is felmerült, de nem valószínű, hogy most elhagyná az Atlético Madridot.

Rovatok